Mai jos vei găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.
Dacă nu găseşti răspunsul la întrebare, te rugăm contactează-ne sau un Partener autorizat.
Oare se poate bea apă dedurizată?
Apa dedurizată se poate bea. Precauţie ar trebui să păstreze numai cei care folosesc dieta fără sare.
Pentru dedurizarea fiecărui 1 grad de duritate germană, se adaugă aproximativ 8,2 mg sodiu per 1 litru de apă. Persoanele care folosesc dieta fara sare ar trebui să ia în considerare acest fapt la calcularea aportului zilnic de sare. De ex., prin consumul a 3 litri de apă dedurizată pe zi, consumăm 344,4 mg de sodiu, ce corespunde la aproximativ 0,87 g de sare de bucătărie. Acesta este un exemplu al cantităţii de sare conţinută în 1 felie de pâine albă.
Oare apa dedurizată este apă sărată?
În apa dedurizată conţinutul de sodiu creşte, în timp ce concentraţia de clorură rămâne neschimbată. În timp ce gustul sărat rezultă din combinaţie de sodiu şi cloruri. Aşadar, apa dedurizată nu este sărată.
Oare sarea folosită pentru regenerarea răşinii dedurizatorului poate fi dăunătoare pentru mediu?
Sarea folosită pentru regenerarea dedurizatoarelor nu conţine substanţe periculoase pentru sănătate sau mediu Produsul are un certificat sanitar emis de Institutul National de Igienă. Mai mult, pentru dedurizarea apei la nivelul minim stabilit de standardul în Romania (aprox. 5° dH - grade germane) în timpul regenerării, la sistemul de canalizare ajunge o cantitate neglijabilă de sare.
Oare dedurizatorul favorizează creşterea bacteriilor?
Numai apa stătătoare favorizează proliferarea bacteriilor. Prin dedurizator trece apă zilnic, astfel încât nu există nici un risc de dezvoltare a microorganismelor. În cazul nefolosirii apei în casă o perioadă mai lungă de timp de exemplu, în timpul călătoriilor de vacanţă, la dispozitiv poate fi activată funcţia datorită căreia dedurizatorul se va regenera la câteva zile pentru a preveni creşterea bacteriilor. Dedurizarea apei previne dezvoltarea bacteriilor periculoase, cum ar fi Legionella, care se acumulează în piatră de cazan.
Oare dedurizatoare îndepărtează complet calciul din apă de care are nevoie organismul uman?
Asigurarea cantităţii adecvate de calciu este esenţială pentru sănătatea umană. Particulele de calciu dizolvate în apa de băut, sunt numai întru-un grad foarte mic absorbite de organismul uman. Apa care conţine calciu oferă doar o mică parte din calciul necesar omului. Rolul apei în livrarea de calciu este complet marginal.
Oare apa mea de la robinet nu este deja tratată?
Apa de la robinet este considerată a fi apă care respectă standardele de apă potabilă. Este deja apa tratată. În România, cea mai mare duritate totală admisă a apei potabile este de 28 ° dH (grade germane). Această valoare nu este dăunătoare pentru sănătate, dar indică apă foarte dură, care determină multe depuneri pe baterii, toalete şi piatră de cazan în instalaţii. În România duritatea medie a apei de la robinet este de 20° dH, deci cu probleme legate de duritatea apei se întâlnesc majoritatea românilor.
Oare piatră de cazan determină creşterea costurilor de energie?
Da, piatra de cazan reduce eficienţa cazanului şi a procesului de încălzire în instalaţii de încălzire centrală şi apă caldă menajeră. Depunerea pietrei cu o grosime de 1 mm pe suprafaţa schimbătorului de căldură reduce eficienţa aprox. cu 10%, crescând astfel consumul de combustibil cu o cantitate similară. Se estimează că, creşterea costurilor de exploatare a instalaţiei de încălzire datorită depunerii pietrei de cazan în medie este de cca. 20%. Dacă intr-o lună cheltuiţi 300 lei pentru gaze, 60 de lei vor fi cheltuiţi in plus datorită pietrei.
Oare se poate instala un dedurizator în casă cu staţie de epurare a apelor uzate menajere?
În cazurile de evacuare la staţiile de epurare biologică domestică a apelor de spălare, este recomandabil să luaţi câteva măsuri de precauţie. În staţiile de epurare a apelor reziduale domestice, nămolurile biologice constituie un mediu propice pentru bacterii, care descompun nămol în stare lichidă. Într-un mod natural dar, de asemenea, din cauza de cloruri din aceste spălări, cantitatea de bacterii poate fi prea mică. Acest lucru poate duce la ineficienţa procesul de tratare a apelor uzate. Pentru a preveni procesul de biodegradare, se recomandă să se utilizeze produse care conţin o gamă largă de bacterii. În mod eficient ele sprijină procesul de tratare a apelor uzate. În consecinţă, evacuarea apei de spălat din dispozitiv la instalaţie de tratare a apelor uzate domestic depinde de recomandările producătorului staţiei de epurare a apelor uzate.
Ce este apa dedurizată?
Apa este solventul universal. Atunci când pătrunde în sol și roci, dizolvă și absoarbe minerale (în special calciu și magneziu), care în timpul încălzirii apei contribuie la formarea pietrei de cazan. Propuse de ECOWATER, dispozitivele de dedurizare a apei, numite în mod uzual dedurizatoare, sunt montate pe conducta de alimentare principală de apă rece pentru toată casa. Aceste dispozitive elimină din apă impurităţile responsabile de duritatea apei, înainte ca apa să ajungă la instalaţia din casă, la robinete şi la maşina de spălat rufe, maşina de spălat vase şi alte aparate de uz casnic, care au contact cu apa.
Cum pot tratată apa din propria fântână?
Apa din fântâna proprie de multe ori nu îndeplineşte standardele de apă potabilă din cauza prezenţei unor cantităţi excesive de anumiţi compuşi, de exemplu. fier, mangan sau amoniac. Partenerul autorizat al ECOWATER te va ajuta la diagnosticarea problemei şi te va sfătui care este dispozitivul ce poate fi utilizat.
Cum funcţionează dedurizatorul?
Dedurizatorul are în interiorul său un strat filtrant, un schimbător de ioni special, care este încărcat negativ. Ionii dizolvaţi în apă, responsabili pentru duritate (în special calciu şi magneziu), sunt încărcaţi pozitiv. Dedurizatorul apei elimină ionii responsabili pentru duritate, schimbându-i cu ionii de sodiu şi astfel dedurizează apa. Un astfel de schimb de ioni are loc de milioane de ori pe parcursul întregului proces de dedurizare a apei. In timpul schimbului de ioni pe stratul filtrant, creşte numărul de ioni responsabili pentru duritate. Când capacitatea de ionizare a stratului filtrant este epuizată (de obicei după câteva sau mai multe zile, în funcţie de duritatea şi cantitatea de apă folosită), acesta este regenerat automat. Atunci, o soluţie de apă şi sare (aşa numita saramură) trece prin stratul filtrant. Ionii de sodiu prezenţi în saramură sunt schimbaţi cu ionii responsabili pentru duritatea apei şi aceştia din urmă sunt evacuaţi în sistemul de canalizare.
Refinerul EcoWater dedurizează apă şi elimină gustul şi mirosul neplăcut de clor, care deseori este adăugat la apa de la reţea, datorită proprietăţilor sale antibacteriene.