9 realitati si mituri despre apa si dedurizare

9 realitati si mituri despre apa si dedurizare

OpublikowanoPL 30/07/2017

Doriti sa cumparati un dedurizator de apa dar mai intai, doriti sa obtineti informatii de incredere despre apa dura vs. apa dedurizata? Cititi mereu si mereu informatii contradictorii si nu stiti care este adevarul? Articolul urmator confirma realitati si spulbera cele mai comune si repetate mituri despre apa, apa dura si dedurizatoarele de apa.

Dedurizatorul de apa este instalat in case familiale. REALITATE.

Dar nu numai. Poate fi de asemenea, instalat si in case multi-familiale. Singura cerinta este ca acestea sa fie conectate la sursa de apa rece.

Puteti bea apa dedurizata. REALITATE.

Numai cei care sunt la dieta de sare trebuie sa tina cont de aportul de saruri de sodiu al apei dedurizate. La dedurizarea fiecarui grad german de duritate al apei, se adauga aproximativ 8,2 mg sodiu la litrul de apa. Persoanele care sunt la dieta de sare, trebuie sa ia in calcul acest aport atunci cand isi calculeaza doza zilnica de sare. Prin consumarea a 2 litri de apa zilnic cu o duritate de 15 grade germane, consumati 246mg sodiu, corespunzator la 0,62 grame de sare. Acest continut de sare se regaseste intr-o felie de paine!

Dollarphotoclub 99293711

Apa dedurizata este sarata. MIT.

Continutul de sodiu creste in timp ce concentratia de cloruri ramane neschimbata. Adica, gustul sarat este produs numai prin combunarea sodiului cu cloruri. Prin dedurizare nu se elibereaza cloruri aditionale de aceea, apa dedurizata nu este sarata!

In timpul regenerarii, dedurizatorul opreste alimentarea cu apa catre casa. MIT.

In timpul regenerarii, care dureaza 1-2 ore, care se efectueaza atunci cand exista consum minim de apa, de exemplu noaptea, apa este disponibila dar nu este dedurizata.

Regenerarea aparatului inseamna inlocuirea rasinii. MIT.

Regenerarea implica spalarea rasinii cu saramura, un amestec de sare cu apa. Porneste automat odata la cateva zile, functie de duritatea apei si volumul de apa consumata de catre utilizatori. Adica, durata de viata a stratului filtrant poate fi si de peste 10 ani.

AdobeStock 57307242

Apa de la robinet nu este tratata. MIT.

Apa de la robinet se presupune ca este apa care intruneste cerintele standardului de potabilitate. Este deja apa tratata. Dar, poate fi apa dura care cauzeaza depuneri pe baterii, cabine de dus, in boiler, etc.

Calcarul creste costurile energetice. REALITATE.

Calcarul reduce eficienta boilerului in sistemul central de incalzire si boilerul de apa calda. Un strat de calcar de 1mm depus pe suprafata schimbatorului de caldura ii reduce eficienta cu 10% crescand astfel, consumul de gaze cu un procent similar. Estimativ, cresterea consumul de energie este in medie, cu 20% mai mare datorita depunerilor de calcar.

famiglia

Cu cat dedurizatorul este mai avansat, cu atat este mai dificil de utilizat. MIT.

Ba dimpotriva! Dedurizatoarele de buna calitate, multumita tehnologiilor inovatoare incorporate, sunt mai usor de utilizat. Acestea functioneaza in mod automat si nu necesita nici un fel de interventie exceptand, adaugarea periodica de sare. Dedurizatoarele de top, cu WIFI incorporat, chiar avertizeaza utilizatorul atunci cand sarea ramasa este putina.

Apa dedurizata este saraca in minerale. MIT.

Dedurizarea apei este o reactie complet diferita de demineralizarea apei care, inlatura din apa toate mineralele si substantele dizolvate in aceasta. In regenerare, ionii de calciu si magneziu responsabili de duritate sunt substituiti cu ionii de sodiu. Compozitia chimica ramasa a apei este neschimbata.

Puteti vedea toata gama de dedurizatoare EcoWater AICI.

Înapoi la toate noutăţile