Ce apa este mai buna pentru pielea Dvs. – dura sau dedurizata?

Ce apa este mai buna pentru pielea Dvs. – dura sau dedurizata?

OpublikowanoPL 28/07/2017

Pentru inceput, haideti sa vedem cu ce avem de a face – ce este apa dura? Este o apa cu un continut ridicat de minerale cum ar fi calciul si magneziul. Acestea ajung in apa in urma contactului acesteia cu solul si rocile. De aceea, apa de ploaie este natural fara duritate dar cand ajunge in sol devine dura. Din fericire, procesul este reversibil dar vom vorbi despre aceasta mai tarziu.

mg i ca

APA DURA VA DETERIOREAZA PIELEA

Apa dura este sigura pentru baut, spalat, gatit sau baie. Unii dintre noi chiar spun ca apa dura are un gust mai placut decat cea dedurizata (fara calciu si magneziu). De fapt, marea noastra majoritate utilizam apa dura in fiecare zi! Nu trebuie sa o consideram raul intruchipat dar trebuie sa stiti ca, pielea Dvs. nu este indiferenta ce apa utilizati. Mai ales daca pielea este sensibila.

Apa dura nu dizolva cosmeticele

Apa bogata in minerale face grea formarea spumei si nu lasa cosmeticele sa se dizolve corespunzator. Rezultatul este o piele uleioasa si neplacuta chiar si dupa clatire. Si aceasta este problema. Cosmeticele neclatite creaza in corpul Dvs. depozite similare cu cele din boiler, masina de spalat sau ceainic. Si asa cum calcarul din apa dura blocheaza conductele, apa dura blocheaza porii pielii Dvs. Grasimile naturale produse de corpul Dvs. trebuiesc eliminate prin pori. Cand sunt astupati, grasimile sunt prinse inauntru si conduc la formarea de cosuri si acnee. Cu cat contactul cu apa dura este mai lung, cu atat mai durabila si mai rea este starea pielii Dvs.

Fotolia 101149442 S

Apa dura va usuca pielea

Din pacate, apa dura contribuie la uscarea pielii in mod indirect. De fapt, tot noi suntem de vina. Atunci cand remarcam ca in apa dura gelurile si lotiunile spumeaza mai putin, punem mai mult pe corp ca sa producem mai multa spuma. Si apoi incercam sa o clatim. Dar doza crescuta de substante cosmetice si apoi necesitatea de a clati mai mult, usuca pielea. Mai ales cand folosim apa calda.

Fotolia 103679680 S

Este un cerc vicios, nu-i asa? Puteti reduce temperatura apei, sa folositi cosmetice pentru piele sensibila chiar si creme hidratante. Pfui, chiar multe produse... Mai mult, ultimele cercetari arata ca apa dura poate cauza reaparitia eczemelor la copii. Mai multe despre aceasta problema puteti citi in articolul Creste apa dura riscul aparitiei de eczeme la bebelusi?

Fotolia 115014951 S

Cum puteti scapa de apa dura? Investiti intr-un dedurizator de apa

Este o resursa pentru pielea Dvs. Sa nu credeti in mitul ca apa dedurizata va lasa pielea alunecoasa pentru ca nu poate spala corpul de sapun. Este o impresie gresita. Prin contactul cu apa dura, suntem familiarizati cu o anumita asprime de aceea, spalarea delicata cu apa dedurizata pare nenaturala. Dar totul este in regula – apa dedurizata dizolva si spala mai bine produsele cosmetice decat apa dura deoare nu mai are ioni de calciu si magneziu care sa ingreuneze procesul.

Apa dedurizata necesita un timp de clatire mai indelungat dar numai pentru ca sapunul este mai solubil in apa dedurizata decat in apa dura. Aceasta inseamna ca daca veti folosi cantitatea obisnuita de cosmetice, veti produce o cantitate mai mare de spuma in apa dedurizata. Mai multa spuma = mai multa apa pentru clatire. De aceea puteti utiliza mai putine cosmetice obtinand in acelasi timp rezultatul pe care vi-l doriti – curatenie, piele moale si fara reziduuri de sapun.

Înapoi la toate noutăţile

Pagina web folosește fișiere cookie. Mai multe informații în Politica de confidențialitate.